علائم بیماری قلبی در بارداری

سیستم گردش خون و قلب و عروق در دوران بارداری تغییر می کند. این تغییرات استرس بیشتری را به بدن خانم ها وارد می کند و نیاز به کار کردن بیشتر قلب است. تغییرات دوران بارداری طبیعی است و این موارد در دریافت کامل اکسیژن و مواد مغذی به جنین کمک می کند.

دکتر لیا میرصفایی بهترین متخصص قلب در تهران در خصوص  توضیحاتی را خواهند داد.

علائم بیماری قلبی در بارداری

قلب در دوران بارداری چه تغییراتی می کند؟

افزایش حجم خون

در دوره سه ماهه اول بارداری میزان خون در بدن 40 تا 50 درصد افزایش پیدا کرده و به مرور بیشتر هم می شود.

افزایش پمپاژ خون به رگ ها

افزایش میزان پمپاژ خون به رگ ها در این دوران افزایش پیدا می کند. در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون، میزان 30 تا 40 درصد این میزان هم افزایش پیدا می کند.

افزایش ضربان قلب

به دلیل بارداری، ضربان قلب در این دوران بین 10 الی 15 ضربه در دقیقه افزایش پیدا می کند.

کاهش فشار خون

فشار خون ممکن اس در طی باداری کاهش پیدا کند. این افش فشار خون ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و یا رهاسازی خون به سمت رحم باشد. در اکثر مواقع، کاهش فشار خون علائمی نداشته و نیاز به درمان ندارد.

متخصص در دوران بارداری فشار خون شما را بررسی می کند و بعد از آن بیان می کند که آیا نیاز به مراجعه به متخصص قلب و عروق هست یا خیر.

با این حال این تغییرات در مادران باعث ایجاد علائمی مانند تنگس نفس، سرگیچه و خستگی می شود که همه این علائم طبیعی است.

اما در صورت تشدید این علائم حتما به متخصص مراجعه شود.

علائم بیماری قلبی در بارداری چیست؟

در صورتی که مادر به بیماری های قلبی مبتلا باشد، کمی این موارد متفاوت است و باید تحت مراقبت های ویژه در این دوران باشد.

برخی از بیماری های قلبی می توانند خطر برخی از عوارض را افزایش دهد.

علاوه برای این برخی از خانم ها دارای بیماری های قلبی و عروقی هستند و تا زمان بارداری این بیماری ها هیچ علائمی از خود نشان نداده اند.

در صورتی که این علائم جدی نگرفته شود ممکن است برای مادر و جنین خطر آفرین باشد. بنابراین باید قبل از بارداری توسط متخصص قلب و عروق و یا متخصص زنان نیز قلب بررسی شود، سپس اقدام به بارداری نمایید.

برخی از مواردی که باید قبل از بارداری بررسی شود عبارتند از :

  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا

تشخیص اولیه هر نوع بیماری قلبی یا عروق خونی ، از جمله :

  • بیماری آئورت ،
  • آریتمی قلب ،
  • سوفل قلب ،
  • کاردیومیوپاتی ،
  • نارسایی قلبی ، سندرم مارفان یا روماتیسم قلبی
  • حملات قلبی گذشته مانند حمله قلبی و یا سکته های مغزی
  • عملکرد ضعیف قلب
  • تنگی دریچه میترال (تشخیص داده شده با اکوکاردیوگرافی)

در صورت داشتن هر یک از علائم و بیماری های فوق بهتر است قبل از بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.

متخصص قلب و عروق سابقه پزشکی شما را بررسی می کند. معاینه فیزیکی انجام می دهد و بعد از آن آزمایشات وعکس برداری های تشخیصی را برای بررسی عملکرد قلب تجویز می نماید.

بعد از آن که این نتایج اعلام شد، بررسی ها توسط متخصص انجام می شود و سپس پزشک در خصوص بارداری و عوارض آن با شما صحبت خواهد داشت. در برخی از خانم ها جای نگرانی نیست و با انجام برخی از مراقبت ها می توانند بارداری سالمی داشته باشند.

ولی در برخی از افراد ممکن است عوارض دوران بارداری در کوتاه مدت و یا بلند مدت بوده و برای مادر و جنین خطرناک باشد.

به همین دلیل متخصص قلب و عروق قبل از بارداری ممکن است دوره های درمانی را برای شما مد نظر داشته باشد تا بتوانید بارداری سالمی داشته باشید.

در صورتی که دارای هر نوع بیماری قلبی هستید و باردار شده اید، بهتر است در خصوص میزان دوز داروهای مصرفی خود با متخصص زنان و متخصص قلب و عروق خود مشورت نمایید.

دکتر لیا میرصفایی بعد از این توضیحات این گونه بیان می کنند که در صورتی که بیماری قلبی دارید و زیر نظر متخصص قلب و عروق هستید، می توانید بارداری سالمی داشته و نوزاد سالمی را به دنیا آورید.

علائم بیماری قلبی در بارداری

بیماری های شایع قبل از بارداری

بیماری نقص مادرزادی قلب شایعترین مشکلات قلبی است که بر روی مادران در دوران بارداری تاثیر می گذارد که برخی از این بیماری ها عبارتند از :

  • نقص سپتوم دهلیزی و بطنی
  • باریک بودن آئورت و یا انسداد آن
  • بیماری قلبی عروقی
  • تنگی دریچه قلبی
  • افتادگی دریچه میترال

به طور کلی ، اکثر زنانی که دارای نقایص مادرزادی قلبی هستند ، به خصوص خانمهایی که جراحی های قلبی داشته اند ، می توانند با اطمینان باردار شوند. با این وجود ، دوران بارداری و زایمان به میزان بیماری قلبی مادر بستگی دارد. ممکن است علائم تشدید شود و یا در قلب اختلالاتی مانند اختلال عملکرد عضلات قلب، آریتمی قلب، فشار خون ریوی یا مواردی انی چنین بروز کند. اگر بیماری قلبی جدی و یا جراحی قلب انجام داده اید، از قبل از اقدام به بارداری تا بعد از زایمان زیر نظر متخصص قلب و عروق باشید.

بیماری های دریچه قلب و بارداری

تنگی دریچه آئورت

تنگی دریچه آئورت به این معنی است که دریچه آئورت (دریچه بین بطن چپ و آئورت) تنگ یا سفت است. اگر رگ ها باریک شود، قلب باید بیشتر کار کند تا حجم مورد نیاز از رگ و یا دریچه باریک شده عبور کند. این فشار ها باعث می شود تا عضلات قلب بزرگ تر شده و با گذشت زمان باعث بروز علائم نارسایی قلبی می شود. که می تواند در بلند مدت برای مادر در دوارن بارداری عوارض به دنبال داشته باشد.

تنگی دریچه میترال

تنگی دریچه میترال بدین معنی است که دریچه میترال (دریچه بین دهلیز چپ و بطن چپ) باریک است. این حالت اغلب در اثر بیماری روماتیسم قلبی ایجاد می شود.

پرولاپس دریچه میترال

پرولاپس دریچه میترال یک بیماری شایع است که معمولاً علائمی ایجاد نمی کند و نیاز به درمان ندارد. بیشتر بیماران مبتلا به پرولاپس دریچه میترال ، برای بارداری مشکلی ندارد. ممکن است شما قبل از بارداری به درمان احتیاج داشته باشید. اگر قصد بارداری دارید، بهتر است به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.

بارداری در زنان با دریچه های مصنوعی (مصنوعی)

زنانی که دریچه های قلبی مصنوعی دارند ممکن است در دوران بارداری عوارضی را تجربه کنند زیرا:

زنانی که دارای دریچه قلب مصنوعی هستند ، باید داروهای ضد انعقادخون را  مادام العمر مصرف کنند و برخی داروهای ضد انعقادی می توانند برای جنین مضر باشند. اختلاف نظر وجود دارد که کدام یک از داروهای ضد انعقادی بهتر در دوران بارداری است.

اگر دریچه پروتز دارید و داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنید ، بسیار مهم است که قبل از برنامه ریزی برای بارداری توسط یک متخصص قلب و عروق خوب ارزیابی شود. متخصص قلب در مورد خطرات احتمالی شما با شما صحبت خواهد کرد و بهترین روش درمانی را برای شما تعیین می کند.

اختلالات قلبی عروقی که ممکن است در دوران بارداری ایجاد شود.

دکتر لیا میرصفایی به عنوان متخصص قلب و عروق در رامسر می تواند به بیماران عزیز خدمات پزشکی در حوزه قلب و عروق ارائه دهند. برایی دریافت مشاوره و دریافت راهنمایی  در خصوص علائم بیماری قلبی در بارداری می توانید با شماره تلفن 09120470655 تماس حاصل نمایید همچنین می توانید از اینستاگرام دکتر میر صفایی در ارتباط باشید.

 

کاردیومیوپاتی محیطی (Peripartum cardiomyopathy)

کاردیومیوپاتی محیطی یک بیماری نادر است. این زمانی است که نارسایی قلبی در آخرین ماه بارداری یا طی پنج ماه پس از زایمان بروز می کند. علت کاردیومیوپاتی محیطی ناشناخته است. برخی از بیماران ، از جمله بیمارانی که دارای حاملگی های متعدد هستند ، بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. زنان مبتلا به کاردیومیوپاتی محیطی از علائم نارسایی قلبی رنج می برند. بعد از بارداری ، قلب معمولاً به اندازه و عملکرد طبیعی خود باز می گردد. اما ، برخی از زنان همچنان عملکرد ضعیف دارند

نتیجه گیری

بهتر است برای داشتن بارداری سالم  و پیشگیری از بیماری های نقص مادر زادی، قبل از اقدام به بارداری زیر نظر متخصص قلب و عروق بوده و از بروز بیماری های جدی قلبی در خود و نوزاد جلوگیری کرد.

بیشتر یخوانید=> چگونگی تاثیر ویروس کرونا بر بیماران قلبی

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع