info@drmirsafaei.com 0470655 (0912)

گرفتگی عروق کرونر

گرفتگی عروق کرونر به انگلیسی Coronary Artery Compression یا Coronary Artery Entrapment نامیده می‌شود. به طور کلی گرفتگی عروق کرونر باعث فشار بر روی عروق قلب یا شرایین کرونری می‌شود که می‌تواند علائمی مانند درد قفسه سینه، خستگی و عدم تحمل فعالیت های روزمره را ایجاد کند.

در این مقاله ما به پاسخ سوالات متداول در مورد گرفتگی عروق کرونر می پردازیم. با ما در این مقاله همراه باشید تا به پاسخ سوال هایتان برسید.

گرفتگی عروق کرونر چیست؟

درد قفسه سینه از شایع ترین علامت اختلال عروق کرونر است. با این حال ممکن است افراد بدون داشتن گرفتگی های ثابت و یا شدید و در شرایط نادر این نوع از بیماری قلبی و عروقی، درد قفسه سینه داشته باشد.

دکتر میرصفایی متخصص قلب و عروق در خصوص گرفتگی عروق کرونر این گونه بیان می کنند، با این که تعداد افرادی که به گرفتگی عروق کرونر مبتلا هستند بسیار کم است با سایر بیماری های قلبی عروقی اشتباه گرفته می شود و یا اصلا به درستی تشخیص داده نمی شود.

گرفتگی عروق کرونر

به همین دلیل دکتر لیا میرصفایی متخصص قلب و عروق در تهران به سوالات مشابه ای که توسط بیماران دارای اختلال کرونر بود اند و وضعیت آن ها به درستی تشخیص داده نشده است، می پردازند و پاسخ می دهند.

در ادامه به 5 سوال اساسی در خصوص این بیماری پرداخته و پاسخ داده می شود.

گرفتگی عروق کرونر با اختلال عروق کرونر چه تفاوتی دارد؟

در هر دو بیماری فرد دچار آنژین قلبی می شود. با این وجود در بیماری عروق کرونر ثابت و شدید، درد، گرفتگی و سوزش و فشار در قفسه سینه ایجاد می شود که به دلیل انسداد یک یا چند شریان اتفاق می افتد. این درد ها و علائم معمولا در زمان انجام فعالیت در فرد مشاهده می شود.

با این حال در افرادی که به گرفتگی عروق کرونر مبتلا هستند، آنژین و حملات قلبی در زمان استراحت معمولا رخ می دهد. همچنین حملات در خواب نیز مشاهده شده است که باعث بیدار شدن فرد از خواب شده است. درد نیز با فشار به قلب ممکن است حس شده و برطرف شود.

حملات معمولا کمتر از 15 دقیقه طول می کشد. تعداد حملات چند بار در سال باشد و داشتن این علائم چند بار در یک روز به ندرت رخ می دهد.

بیشتر بیمارانی که مبتلا به اسپاسم عروق کرونر دارای علائم بیماری خفیف عروق کرونر می باشند. ابتلا به درد قفسه سینه ممکن است ناشی از موارد زیرباشد:

  • التهاب غضروف های قفسه سینه
  • گرفتگی عضلات این ناحیه
  • بیماری در مری و معده
  • عوامل ناشناخته دیگر

هر یک از این موارد توسط متخصص قلب و عروق نیز بررسی می شود.

چه افرادی در معرض اسپاسم عروق کرونر هستند؟

بعد از بررسی های انجام شده ، اکثر بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر در سنین بین 40 الی 60  سالگی بوده که این بیماری با موارد زیر نیز مرتبط است:

  • گرفتگی در سایر شریان های قلبی که باعث بروز بیماری هایی مانند میگرن می شود.
  • افزایش میزان ترشح هورمون تیروئید.
  • بروز شرایط آلرژیک مزمن در افراد مانند آسم ، پولیپ بینی و حساسیت به آسپرین
  • کشیدن سیگار
  • نوشیدن مقادیر زیاد نوشیدنی های الکی
  • چرخه قاعدگی
  • مصرف برخی از داروهای شیمی درمانی.
سوالات متداول گرفتگی عروق کرونر

اسپاسم عروق کرونر چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص گرفتگی عروق کرونر از بیماری اختلال عروق کرونر شاید نیاز باشد تا به مدت 48  ساعت مانیتور های هولتربه بیمار متسط شود. مانیتور این دستگاه ضربان های الکتریکی قلب شما را ضبط می کند. حتی این روند در زمان خواب ادامه دارد.

به عنوان مثال در افرادی  که دارای درد در اواسط شب هستند، ممکن است متخصص قلب نیاز داشته باشد برخی از  تغییرات را در اکوکاردیوگرافی مشاهده کند که این موارد نشان دهنده گرفتگی عروق کرونر است.  با این حال ممکن است همه علائم این بیماری در الکتروکاردیوگرافی مشاهده نشود.

برای به دست آوردن نتایج بهتر در خصوص تشیخص دقیق بیماری گرفتگی عروق کرونر، متخصص قلب و عروق از سایر آزمایشات مانند آزمایش استرس ارگونووین را تجویز می نماید.

در این آزمایش داروی داخل وریدی تزریق می شود. بعد از این تزریق بیمار دچار گرفتگی عروق کرونر می شود که در این مرحله برای پیشگیری از سایر عوارض داروی دیگری تزریق می شود. قبل، حین و بعد از این تزریق و گرفتگی عروق، الکتروکاردیوگرافی گرفته می شود. همچنین میزان گرفتگی رگ های قلب در آنژیوگرام نیز قابل مشاهده است.

گرفتگی عروق کرونر چگونه درمان می شود؟

متخصص قلب و عروق معمولا برای کاهش آنژین قلبی که به دلیل گرفتگی عروق کرونر بروز می کند، نیتروگلیسیرین تجویز می کند. برای برخی از افراد مبتلا به این بیماری قلبی و عروقی مصرف طولانی مدت نیتروگلیسیرین باعث کاهش حملات آنژین قلبی می شود.

با این حال اکثر افرادی که به اسپاسم های عروق کرونر مبتلا هستند، به مسدود کننده های کلسیم نیاز دارند. برای این افراد اغلب دوزهای بالا تجویز می شود. در برخی از افراد نیاز است تا ترکیب چند دارو از مسدود کننده های کلسیم تجویز گردد. داروها و میزان دوز در هر بیمار متفاوت است.

مصرف این دارو ها عوارضی را به همراه دارد. عوارضی مانند تورم پاها و پالس پایین را شامل می شود ولی متخصص قلب و عروق با کمک بیمار می تواند آن را مدیریت کند.

دکتر لیا میرصفایی به عنوان متخصص قلب و عروق در ساری  می تواند به بیماران عزیز خدمات پزشکی در حوزه قلب و عروق ارائه دهند. برای دریافت مشاوره و دریافت راهنمایی  در خصوص گرفتگی عروق کرونر  می توانید با شماره تلفن 09120470655 تماس حاصل نمایید همچنین می توانید از اینستاگرام دکتر میر صفایی در ارتباط باشید.

 

آیا اسپاسم عروق کرونر می تواند باعث حمله قلبی شود؟

دکتر لیا میرصفایی متخصص قلب و عروق در پاسخ به این سوال این گونه پاسخ می دهند که در زمان استفاده از مسدود های کلسیم امکان حملات قلبی در افراد مبتلا به گرفتگی عروق کرونر وجود دارد.

در چهار درصد از بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر که به حملات آنژین قلبی مبتلا هستند، ضربان شدید و تند قلب و گرفتگی رخ می دهد.

سخن آخر

بهتر است در زمان مشاهده اولین عارضه های قلبی به متخصص قلب و عروق در تهران مراجعه نمایید تا از عوارض جدی بیماری های قلبی دور باشید.

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع