مراقبت های بعد از جراحی قلب باز کدام اند؟

عمل قلب باز یکی از جراحی های بسیار مهم و حیاتی است که نیامند رعایت برخی مراقبت های قبل و بعد از عمل است. افرادی که مجبور به انجام این عمل می شوند در ناحیه قلب خود دچار مشکلات زیادی شده اند که با توجه به معاینه و نظر بهترین متخصص قلب بیمار باید برای انجام این عمل آماده شود. در این مقاله قصد دارایم اطلاعات کامل تری در رابطه با مراقبت های بعد از جراحی عمل قلب باز در اختیار شما بگذاریم تا شما بیشتر با آن ها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

عمل جراحی قلب باز چیست؟

قلب انسان عضو بسیار مهمی است که در هر دقیقه 70 بار خون را درون بدن پمپاژ می کند. عمل جراحی قلب باز به جراحی گفته می شود که در آن سینه ی بیمار شکافته می شود و بعد از استخوان سینه، به قلب دسترسی پیدا می کنند. جراحی روی قلب و شریان های عروقی انجام می شود. جای جالب اینجاست که بدن انسان می تواند تمام این جراحات را تحمل کند تا کار روی قلب انجام شود.

مراقبت های بعد از جراحی قلب باز

برای انجام عمل جراحی قلب باز، به دستگاهی نیاز است تا کار قلب را در زمان جراحی انجام دهد. این دستگاه یک تلمپه شبیه سازی شده با قلب است که ، در هنگام جراحی کار قلب را انجام می دهد. وظیفه ی این دستگاه، خارج کردن دی اکسید کربن و وارد کردن اکسیژن به خون و پمپاژ کردن آن درون رگ هاست. این دستگاه مانند قلب دارای مسیرهای ورودی و خروجی برای خون می باشد. مشکلات قلبی و عروقی زمانی اتفاق می افتد که رگ ها و شریان های خونی تنگ و سفت شوند. این تنگ و سفت شدن رگ های عروقی به دلیل اشباع چربی ها به صورت پلاکت در رگ های عروقی فرد است.

چه زمانی جراحی قلب باز انجام می شود؟

برای انجام این گونه اقدامات پزشکی نیزعمل قلب باز انجام می شود که عبارتند از:

  • ترمیم و یا تعویض دریچه های قلب که وظیفه خون رسانی به قلب را دارند
  • ترمیم قسمت های آسیب دیده یا غیر طبیعی قلب
  • اضافه کردن دستگاه های پزشکی که به منظم شدن ضربان قلب کمک می کنند
  • تعویض یک قلب آسیب دیده با قلب اهداء شده ( پیوند قلب)

مراقبت های بعد از جراحی قلب باز

امروزه، با رشد تکنولوژی و فناوری پزشکی بیماری هایی که در دهه های گذشته قابل درمان نبوده اند را می توان درمان کرد. اندام های بدن انسان مانند ماشین آلات قابل بررسی هستند. اگر عضوی مشکل داشته باشد تعمییر می شود، اگر خراب شده باشد قابل تعویض است و برای بررسی تمام این عوامل نیاز به چکاپ و سرویس است. عمل قلب باز یکی از این مواردی است که به لطف رشد تکنولوژی و فرآیند پزشکی قابل انجام است.

اما نکته مهم تری باید بدانید که نه تنها انجام این عمل و انتخاب بهترین جراح و متخصص قلب دارای اهمیت است بلکه مراقبت ها و نکاتی که بیماران پس از جراحی باید آن ها را بدانند و به آن عمل کنند اهمیت بالایی دارد. برخی نکات هستند که داستن و رعایت آن ها برای بیمارانی که جراحی قلب باز انجام داده اند ضروری است که در ادامه به شرح مختصری از آن می پردازیم.

برخی نکات و مراقبت هایی هستند که بیماران باید حتما آموزش ببینند مانند مراقبت کردن از زخم ها یا رعایت رژیم غذایی مخصوص و … که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.

مراقبت های بعد از جراحی قلب باز

مراقبت از زخم ها

در جراحی قلب از برشی بر روی قفسه سینه زده می شود که نگهداری از آن بسیار مهم است تا مشکلی برای بیمار پیش نیاید. این برش باید و تمیز نگه داشته شود تا دچار عفونت و سایر مشکلات نشود. به همین خاطر است که توصیه می شود تا چند روز پس از عمل بیمار استحمام نکند. همچنین تعویض به موقع پانسمان بسیار مهم است. اغلب متخصصان پانسمان بیمار را خودشان تعویض می کنند زیرا این پانسمان مانند سایر جراحی ها نمی باشد.

در صورتی  که بیمار علائم زیر را داشت باید به دکتر اطلاع دهد:

  • ترشح غیر طبیعی از جای زخم
  • ورم کردن جای زخم
  • قرمزی و گرما در اطراف زخم
  • دمای بالای 38.5 درجه سانتی گراد

رژیم غذایی

انتخاب مواد غذایی سالم به روند بهبودی کمک می کند. متخصص قلب و عروق در خصوص مصرف برخی از مواد غذایی به شما اطلاعات کامل را خواهد داد. ممکن است بعد از عمل جراحی نتوانید مدتی غذا بخورید. بیشتر اوقات وعده های غذایی کوچک تر و سبک تر را امتحان کنید. اگر اشتهای شما در عرض چند هفته برنگشت، این مسئله را حتما با متخصص قلب و وعروق خود مطرح کنید.

همچنین برخی نکات دیگر است که بیمار باید آن را بداند و به آن عمل کند مانند موارد زیر:

  • در 6 تا 8 هفته اول بعد از عمل به تدریج فعالیت خود را افزایش دهید، مانند انجام دادن کارهای خانه.
  • در روز های اولیه پس از جراحی بیمار بیش از 15 دقیقه نباید به حالت ایستاد باشد.
  • برای مدتی چیزهایی را که وزن بیش از 4 کیلوگرم دارند نباید بلند کرد.
  • داروهایی که متخصص قلب برای او تجویز می کند باید به صورت منظم مصرف شود.
  • بیمار باید حتما به مدت 6 الی 8 هفته پس از عمل استراحت مطلق داشته باشد. اما باید بدانید که این مدت زمان در هر شخص متفاوت است زیرا شرایط عمومی هر شخص با فرد دیگری متفاوت می باشد.
  • بیمار تا چند روز پس عمل نمی تواند از بیمارستان مرخص شود و باید تحت نظر و مراقبت های مخصوص متخصص باشد.
  • چیزهای سنگین را نباید فشار داد و یا کشید.
  • بیمار برای مدتی نباید رانندگی کند.
  • بیمار باید برای مدتی از محیط های پراسترس دور باشد.
  • بیمار برای مدتی نباید از پله ها بالا برود.
  • پس از گذشت مدتی نیاز است بیمار هر روز پیاده روی کند اما با میزان مشخص. بیمار نباید خیلی به خوش فشار وارد کند و خود را خسته کند. اما پیاده روی به بهبودی او بسیار کمک می کند.

مواردی که جراحی قلب به روش بسته منع می شود

برخی نکات هستند که بیماران باید بدانند و از انجام آن ها خودداری کنند. در ادامه به چند مورد مهم آن اشاره کرده ایم.

  • زمانی که فرد دچار ضعف پیشرونده در عضلاتش باشد.
  • زمانی که فرد دچار اختلال در کنترل ادرار باشد.
  • زمانی که فرد دچار یک ناپایداری در ستون فقراتش باشد.

درمان درد بعد از جراحی قلب

متخصص قلب و عروق قطعا بعد از جراحی دارو های مسکن قبل از آن که فرد از بیمارستان مرخص شود، تجویز می نماید. برخی از ناراحتی های اطراف برش و عضلات از جمله خارش، سفتی و بی حسی در طول برش و زخم، طبیعی است. اما نباید به اندازه قبل از عمل باشد. در صورتی که آزار دهنده است باید با جراح و متخصص قلب و عروق مطرح شود.

کلام آخر

پس از موضوع انتخاب بهترین متخصص قلب و عروق، موضوع مراقبت های بعد از جراحی قلب باز است. زیرا این نکات به بیمار کمک می کند دوران نقاهت را سریع تر طی کند و سلامت جسمی خود را زودتر به دست آورند.

 

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع