سکته قلبی در جوانان، علت و علائم

 

حملات قلبی در جوانان در ایران در حال افزایش است و بسیاری از افراد بیان می  کنند که هیچ علتی برای این اتفاق وجود ندارد. ولی مطالعات انجام شده توسط متخصصین قلب نشان می دهد که، کشیدن سیگار و مصرف غذاهای فست فودی و چرب سبب می شود تا میزان سکته قلبی در جوانان افزایش یابد. براساس تحقیقات انجام شده ، افزایش سکته های قلبی در افراد زیر 40 سال بسیار شایع شده و این امر خطرناک است.

این مطالعات همچنین نشان می دهد که حمله قلبی در افرادی دارای سن زیر 40 سال نسبت به افراد بالای 40 سال در حال افزایش است.

علت سکته قلبی در جوانان

سکته قلبی افراد جوان، بسیار خطرناک و پرعارضه است. با این که سن کم تری دارند ولی ممکن است به سکته مغزی نیز دچار شوند. زیرا صدمه ای که به قلب جوان وارد می شود بسیار بیشتر از افرادی که دارای قلب ضعیف تری هستند.

دکتر لیامیرصفایی متخصص قلب این گونه بیان می کنند که در صورتی که بین 20 تا 30 سال سن دارید و یک بار به حمله قلبی دچار شده اید، در معرض ابتلا به بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی هستید دقیقا به همان نسبت که در افراد مسن این عارضه رخ می دهد. شاید این عجیب به نظر برسد که در جوانی نیز سکته قلبی صورت گیرد و تا این حد مهم باشد ولی باید بیماری قلبی را در جوانی بسیار جدی گرفت. زیرا عدم درمان بیماری قلبی به مرور زمان باعث بروز بیماری های جدی تر قلبی می شود.

دلایل سکته قلبی در جوانان

عوامل حتمالی حملات قلبی در جوانان نیز توسط متخصصین قلب شناخته شده و مهمترین این موارد در ادامه بیان خواهد شد :

  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • استعمال دخانیات
  • سابقه خانوادگی سکته قلبی در جوانی
  • کلسترول بالا

با این حال برخی از موارد زیر ممکن است در سکته های قلبی در جوانان نیز موثر باشد که عبارتند از :

  • استفاده از مواد مخدر
  • مصرف الکل

نتیجه آنژیوگرافی قلب در جوانان

طبق مطالعات انجام شده، بعد از آن که از افراد جوان تحت آنژیوگرافی قلب قرار گرفته اند، در یکی از رگ های اصلی قلب دچار مشکل شده اند و این نشان می دهد که هنوز بیماری قلبی در مراحل اولیه است. اما عوارض بیماری برای جوانان زیاد است.

بیماری های شایع قلبی در جوانان شامل اختلال عروق کرونر پارگی دیواره یکی از رگ ها (نادر)است. در ادامه دکتر میرصفایی مهمترین علت های بروز سکته های قلبی در جوانان را توضیح می دهند.

سیگار کشیدن

يكي از بزرگترين عوامل ابتلا به بيماري عروق كرونر در بين جوانان سیگار کشیدن است و این تنها موردي است كه كاملاً قابل پيشگيري است.

طبق مطالعات انجام شده ، جوانانی که سیگار می کشند، نسبت به سایر افراد، به میزان بیشتری به بیماری های قلبی عروقی مانند سکته های قلبی دچار می شوند.

زیرا سیگار کشیدن یک عامل خطرناک سکته های قلبی در جوانان به شمار می رود. بنابراین اگر جوان هستید برای پیشگیری از بیماری های قلبی، سیگار نکشید.

عوارض بارداری

زنانی که به دیابت حاملگی مبتلا هستند ، یا در این دوره به اضافه وزن دچار شده اند و یا زایمان زودرس داشته اند، بیشترین احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را دارند. دکتر میرصفایی این گونه بیان می کنند که معمولا بیماری های قلبی به دلیل عدم عملکرد صحیح شریان ها در بارداری ایجاد می شود.

خانم های بارداری که دارای چنین شرایطی هستند، حتما برای بررسی وضعیت قلب خود به متخصص قلب مراجعه نمایید.

زایمان زود رس اغلب به دلیل به خطر افتادن سیستم عروقی مادر و جنین اتفاق می افتد. این بدین معناست که زایمان زودرس به دلیل عدم عملکرد صحیح رگ های خونی در دوران بارداری اتفاق می افتد. بنابراین رگ های خونی به مرور زمان به عملکرد صحیح خود را از دست می دهند و باعث ایجاد بیماری های قلبی نیز می شوند.

کلسترول بالای ارثی

کلسترول بالا یکی از دلایل بیماری های قلبی است. اما در صورتی که این بیماری ارثی باشد، یعنی از جوانی به کلسترول بالا مبتلا باشند، امکان سکته های قلبی وجود دارد.

تقریبا نیمی از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، قبل از 40 سالگی ممکن است به حملات قلبی دچار شوند.

علت سکته قلبی در جوانان

نژاد و موقعیت جغرافیایی

نژاد و موقعیت های جغرافیایی یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. در حالی که نمی توان نژاد را تغییر داد ولی می توان با زیر نظر متخصص قلب بودن تا حدود زیادی میزان سکته های قلبی را کاست.

فشارخون بالا

فشار خون بالا یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است. با  تغییر در شیوه زندگی مانند ورزش منظم و رژیم غذایی سالم مخصوصا کاهش میزان مصرف سدیم می تواند به مدیریت فشار خون بالا کمک نماید. زیرا حفظ فشار خون می تواند میزان ابتلا به بیماری های قبلی را تا حد زیادی بکاهد.

افسردگی

یک قلب سنگین بر کل بدن و نه فقط ذهن تأثیر می گذارد. افسردگی هورمونهای استرس را آزاد می کند و مواد شیمیایی التهابی را افزایش می دهد که می تواند باعث تنگ شدن شریان های قلب شود. افسردگی همچنین می تواند بر شیوه زندگی تاثیر گذار بوده که نسبت مستقیمی با سلامت جسمی دارد.

اگر افسرده باشید ، این شیوه زندگی شما را تحت تأثیر قرار می دهد. شما نمی خورید ، بنابراین رژیم غذایی شما بد است. شما ورزش نمی کنید. شما خوب نمی خوابید و معاشرت نمی کنید. بنابراین اگر هر یک از موارد فوق را به درستی انجام ندهید سلامت جسم خود را به مرور زمان از دست می دهید.

با توجه به تحقیقات انجام شده، بیماری های قلبی و عروقی در جوانان و نوجوانانی که به افسردگی و یا اختلال دو قطبی مبتلا هستند، کنترل و درمان شود تا از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.

علائم سکته قلبی در جوانان

علامت های حمله قلبی در جوانان

پیش از وقوع سکته قلبی و به کمک علائم خاصی میتوان بروز این عارضه را پیش بینی و تا میزان قابل قبولی مدیریت کرد. برخی از شایع ترین علائم شامل موارد ذیل می باشد:

درد در قفسه سینه

یکی از شایع ترین علائم حمله قلبی، احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه می باشد. عموما دردی در قفسه سینه که مرتبط با بیماری قلبی است، بیش از دو دقیقه به طول خواهد انجامید، در غیر این صورت منشاء درد عموما چیزی غیر از مشکلات قلبی دارد.

مشکلات مربوط به معده

مشکلات گوارشی همچون احساس تهوع بدون دلیل مشخص، سوء هاضمه، سوزش سر دل یا احساس درد در معده می تواند به دلیل مشکلات قلبی باشد هرچند که در بیشتر مواقع منشاء این مشکلات بیشتر مشکلات گوارشی می باشد.

سایر علائم

  • احساس درد در بازوها
  • سرگیجه
  • احساس سبکی سر
  • گلو درد
  • درد فک
  • خستگی زیاد و بی دلیل
  • خروپف
  • تعرق زیاد و بی دلیل
  • سرفه های مداوم و پی در پی
  • ضربان قلب نامنظم
  • تورم در ساق، مچ یا کف پا بدون دلیل مشخص
  • گیجی ناگهانی و مشکل در تکلم یا درک
  • تاری دید در هر دو یا یک چشم
  • مشکل ناگهانی و بدون دلیل در راه رفتن

کلام آخر

حتما با دیدن اولین علائم بیماری های قلبی در خود به بهترین متخصص قلب و عروق مراجعه کرده تا زیر نظر باشید و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و عوارض آن پیشگیری نمایید

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع