دیابت و بیماری های قلبی

دیابت از بیماری های شایع است که بسیاری افراد را به خود درگیر کرده است. از این رو افراد با نگرانی هایی در این زمینه مواجه هستند. زیرا که این بیماری در بخش های مختلفی از بدن تاثیر دارد و بر بخش های کلیوی و قلبی و عروق تاثیر گذار است.

در واقع به این بیماری امّ الامراض گفته می شود. از این رو برای درمان و روند پیشگیری از این بیماری باید هرچه سریع تر عمل کنید.

دیابت-و-بیماری-های-قلبی

در این نوشتار ابتدا به تاثیراتی که دیابت بر بیماری های قلبی دارد سخنی خواهیم داشت و در بخشی مجزا به نکات پیشگیرانه و کنترل دیابت خواهیم پرداخت. به توضیحات دکتر لیا میرصفایی متخصص قلب در ساری توجه نمایید.

بیماری های قلبی رایج همراه دیابت چیست؟

واقعیتی که وجود دارد این است که بیماری دیابت بر تنگی عروق اثر غیر قابل انکاری دارد. از این رو یکی از نقاطی که دیابت می تواند در بروز مشکل در آن اثر بخش باشد قلب است. قلب از آنجایی که دارای عروق بسیاری است در صورتی که دیابت شدید شود می تواند بر گرفتگی و انسداد عروق این ناحیه تاثیر بگذارد. در نهایت بیماری های مختلف قلبی برای افراد دیابتی ایجاد شود.ز جمله ی رایج ترین بیماری های قلبی که همراه با بیماری دیابت برای بیماران ایجاد می شود، بیماری عروق کرونر است که گردش خون به سمت قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری در اثر تجمع پلاک در دیواره شریان های خونی و رگ های حاوی خون که به سمت قلب می آیند، به وحود می آید و سبب سخت شدن شریان های خونی می شود. این سخت شدن جریان خون به سمت قلب می تواند سبب بروز حمله ی قلبی و یا سکته در بیماران شود.

سخت شدن رگ های خون ممکن است در نواحی دیگر بدن نیز اتفاق بیفتد که به این سخت شدن بیماری شریانی محیطی گفته می شود.این بیماری اولین نشانه ی مشکلات قلبی بیماران دیابتی می باشد.

چرا بیماران قلبی در خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند؟

افرادی که مبتلا به دیابت هستند به دلیل وجود بالا گلوکز در خون خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند که همه ی آن ها می تواند زمینه ی بیماری های قلبی و عروقی باشد. این افراد ممکن است شرایط زیر را داشته باشند که خود باعث بروز عارضه های قلبی می شود:

فشار خون بالا: فشار خون به دلیل فشاری که به قلب می آورد می تواند سبب بروز بیماری های قلبی شود و اگر بیمار دارای دیابت نیز باشد ریسک ابتلا به این بیماری ها چند برابر می شود.

کلسترول بالا: بیماران قلبی دارای کلسترول های خون نسبتا ناسالمی هستند. بالا بودن کلسترول خون می تواند باعث بروز مشکل در شریان های قلب شود.

چاقی: یکی از فاکتورهای اصلی برای کاهش ریسک مشکلات قلبی تنظیم انسولین خون است که ارتباط مستقیمی با لاغری و کاهش وزن دارد.

استعمال دخانیات: به خودی خود استعمال دخانیات می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا ببرد. اگر بیماران دچار دیابت نیز شود میزان خطر بالا رفته و ریسک سکته ی قلبی در افراد افزایش می یابد.

دیابت چگونه می توان کنترل کرد؟

اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که تحت نظر یک متخصص غدد باشید تا وضعیت جسمانی و سلامت بدنی شما به طور مکرر کنترل شود. از این رو می توانید تمامی مراقبت هایی که از سوی این پزشکان ارائه می شود را به طور دقیق انجام دهید تا وضعیت سلامت بدن تان حفظ شود.

از جمله مهم ترین اقداماتی که می توان برای کنترل دیابت انجام داد از این قرار است:

  • کنترل قند خون؛ برای این منظور می توانید در ساعات مشخصی قند خون خود را چک کنید و در صورتی که در آستانه خطر بودید با روش هایی به کاهش وضعیت قند خون خود کمک کنید. مثل اینکه از مواد غذایی غیر قندی کمک بگیرید تا قند خون شما کاهش پیدا کند. یا اینکه دارو های لازم را بدین منظور استفاده کنید.
  • دومین توصیه این است که رفتار غذایی و رژیم غذایی درستی داشته باشید. در واقع زمانی که شما برنامه غذایی دقیقی داشته باشید و برنامه متناسب با وضعیت سلامتی شما باشد می تواند به کاهش علائم خطر کمک کند.
  • سومین توصیه این است که از ورزش کمک بگیرید؛ ازمهم ترین توصیه هایی که پزشکان متخصص دارند این است که پیاده روی کنید. البته در پیاده روی باید شرایطی را لحاظ شود تا به بهبود وضعیت دیابتی ها کمک کند. از جمله این شرایط از این قرار است:
  • هر روز به طور مرتب انجام شود
  • به مدت نیم ساعت پیاده روی بدون وقفه انجام دهید
  • ناشتا بودن در پیاده روی تاثیر گذاری بیشتری خواهد داشت

در واقع زمانی که شما پیاده روی می کنید بدن نیازمند مواد قندی و انرژی می شود. در این صورت قند خون اضافی بدن مصرف می شود و در نهایت قند خون به وضعیت متعادلی می رسد.

ارتباط-دیابت-با-بیماری-قلبی

تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی

 واقعیت این است که دیابت رابطه مستقیمی با بیماری های قلبی دارد. همانطور که در قبل گفته شد افراد دیابتی در معرض خطر تنگی عروق هستند. از این رو باید ورزش هایی را انجام دهند که به کاهش تاثیرات دیابت روی بدن و نیز کنترل دیابت کمک کند.

پژوهش ها حاکی از آن است، زمانی که افراد پیاده روی می کنند عروق جدیدی در نواحی مختلف بدنی شان ایجاد می شود. از سوی دیگر هر چقدر تعداد عروق بیشتر باشد احتمال اینکه مشکلی در جریان خون ایجاد شود کاهش پیدا خواهد کرد. از این رو قلب نیز از نقاطی است که  در صورتی که پیاده روی داشته باشید در این ناحیه نیز افزایش عروق خواهیم داشت. در نتیجه  بیماری های قلبی و انسداد شریان های خونی در قلب کاهش خواهد داشت.

بسیاری از مشکلات و بیماری های قلب ناشی از این است که جریان خون در این نواحی به درستی و طبیعی اتفاق نمی افتد درنتیجه موجب بروز مشکلاتی در این بخش از بدن می شود.

نتیجه گیری

 در این نوشتار بخش هایی که آمد به بررسی بیماری دیابت و تاثیر آن بر بیماری های قلبی پرداخت. در بخش های میانی به مراقبت های لازم برای کنترل دیابت پرداختیم و در انتها به این مطلب اساسی پرداختیم زمانی که برای کنترل دیابت عمل می کنید بیماری های قلبی نیز کاهش خواهد داشت.

بسیاری از متخصصین تاکید دارند که برای کاهش امراض بدنی سعی کنید که به کنترل دیابت بپردازید و نیز آنکه عوامل زمینه ساز شدت یافتن دیابت را بشناسید و آن ها را رفع کنید.

پاسخ

تماس مستقیم با دکتر