آیا آنژیوگرافی قلب خطرناک است؟ + احتمال مرگ در آنژیوگرافی

آیا آنژیوگرافی قلب خطرناک است؟ عده ای زیادی از افراد هستند که قصد انجام آنژیو قلب را دارند اما نگران این موضوع هستند که آیا آنژیو خطرناک است؟ برای دریافت این سوال با ما تا آخر این مقاله همراه باشید. در صورتی که دچار گرفتگی عروق قلبی هستید و بایستی آنژیو قلب انجام دهید، قبل از انجام دادن این روش درمانی از میزان خطرات این آزمایش آگاه شوید.

آنژیو قلب از طریق کشاله های ران صورت می گیرد. هدف از انجام آنژیو قلب، تشخیص بیماری های قلبی عروقی است. این آزمایش فوایدی زیادی دارد اما همانند هر آزمایش دیگری ممکن است با عوارض و یا خطراتی روبرو باشد که در ادامه این مقاله به طور کامل به شرح این موضوع پرداخته ایم.

خطر آنژیوگرافی قلب

آنژیوگرافی قلب یک آزمایش تهاجمی جهت تشخیص انسداد یا تنگی شریان است. به طور کلی این آزمایش یک ساعت طول می کشد. همچنین این آزمایش قابلیت تشخیص تومورها، سکته مغزی، آنوریسم، لختگی و تنگی های شریانی را هم نیز دارد.

عده ای از افراد دنبال آمار مرگ و میر ناشی از آنژیو قلب هستند، این افراد باید بدانند که این آزمایش، آمار مرگ و میر بسیار کمی را به خود اختصاص داده است. اما در ارتباط با این سوال که آیا آنژیوگرافی قلب خطرناک است؟ باید بگوییم که این آزمایش، یک آزمایش کاملا ایمن است اما در مواردی ممکن است با عوارض هایی همراه باشد.

آنژیوگرافی قلب چیست؟

عوارض کوتاه مدت عمل آنژیوگرافی قلب

از شایع ترین عوارض های آنژیوگرافی قلب می توان به حساسیت، سوزش یا احساس ناراحتی بعد از انجام این آزمایش اشاره کرد. از دیگر عوارض های این عمل می توان موارد زیر را نام برد که این موارد عبارتند از:

خونریزی: این خونریزی ممکن است در ناحیه ورود کاتتر رخ دهد که بعد از مدتی به خودی خود درمان می شود.

سردرد: سردرد از شایع ترین عوارض های آنژیوگرافی قلب است. برای کنترل این عارضه با مشورت پزشک خود می توانید از مسکن ها استفاده کنید.

کبودی در محل ورود کاتتر: در ابتدا لازم است این نکته را ذکر نماییم که این عارضه که ناشی از آنژیوگرافی قلب می باشد، کاملا موقتی است و بعد از گذشت چند روز به طور کامل بهبود پیدا می کند.

آلرژی: قبل از انجام آنژیوگرافی قلب، در صورتی که حساسیت دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

بی حسی: بی حسی از دیگر عارضه های آنژیوگرافی قلب است. این بی حسی ها ممکن است در نواحی از قبیل: جلوی ران و پاها رخ دهد که پس از گذشت چند ساعت از بین می روند.

مشکلات کلیوی: بعد از عمل آنژیوگرافی قلب، فرد بیمار ممکن است به مشکلات کلیوی مبتلا شود. برای جلوگیری از ابتلا به این عارضه پیشنهاد می کنیم قبل از عمل آنژیو، به مقدار کافی آب بنوشید.

عوارض کوتاه مدت عمل آنژیوگرافی قلب

عوارض جدی عمل آنژیوگرافی قلب

این عوارض ها عبارتند از:

هماتوم یا تجمع خون زیر پوست: در مواردی ممکن است این عوارض به مدت طولانی برای فرد بیمار ظاهر شود که برای درمان بایستی به پزشک معالج خود در اولین فرصت مراجعه نمایید.

عفونت: برخی مواقع، محل ورود کاتتر ممکن است دچار عفونت شود. البته که این عارضه بسیار نادر است. همچنین پس از این عمل، زخم های شما دچار قرمزی و تورم می شوند که در این موارد شاید شما نیاز به مصرف دوره ای آنتی بیوتیک ها داشته باشید.

بیشتر بخوانید: عمل قلب باز

حساسیت: از دیگر عوارض های جانبی عمل آنژیوگرافی قلب می توان به حساسیت اشاره نمود. بعد از این عمل، ممکن است دانه های قرمزی در پوست فرد بیمار ایجاد شوند.

آسیب شریان: در موارد نادری ممکن است آسیب هایی به شریان های خونی بازو یا کشاله ران فرد بیمار وارد شود.

آسیب به بافت: در مواردی که عمل آنژیوگرافی قلب مدت زمان زیادی طول بکشد، اشعه ایکس آسیب هایی را به بافت ها وارد می کند.

حمله قلبی: از خطرات جدی که در مواردی ممکن است برای فرد بیمار رخ دهد می توان به حمله قلبی اشاره کرد.

سکته مغزی: در مواردی ممکن است طی انجام عمل آنژیوگرافی، فرد بیمار به سکته مغزی مبتلا شود که بروز این حادثه به علت عدم خونرسانی به ناحیه مغز است.

اختلال تنفسی و کهیرهای شدید: اختلال در تنفس و بروز کهیرهای شدید از دیگر عوارض های خطرناک و جانبی عمل آنژیو قلب است.

عوارض جدی عمل آنژیوگرافی قلب

چگونه می توان از ابتلا به عوارض و خطرات آنژیوگرافی قلب جلوگیری کرد؟

آیا آنژیوگرافی قلب خطرناک است؟ برای کاهش و یا جلوگیری از ابتلا به عارضه های این عمل بایستی از انجام دادن اقداماتی از قبیل: رانندگی، حمام کردن و بلند کردن وسایل سنگین و غیره تا مدت ها خودداری کنید. دقت داشته باشید، در صورتی که پس از عمل، زخم های شما دچار تورم و یا خونریزی شدند باید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین لازم است بدانید که یکی از راه حل های جلوگیری از ابتلا به عوارض های آنژیوگرافی، رعایت کردن مراقبت های بعد از آنژیوگرافی قلب است.

قبل از انجام این عمل، در صورتی که به هر یک از موارد زیر مبتلا هستید، این موضوع را باید به پزشک خود اطلاع دهید که این موارد عبارتند از:

  • بارداری
  • آسم
  • حساسیت به رنگ ید
  • پیشینه ای از آنافیلاکسی
  • اختلالات خونی
  • اختلالات کلیه ای یا بیماری های آن
  • حساسیت به داروها

عوارض جدی که به شکل نادر پس از آنژیو قلب اتفاق می افتند به شرح زیر است:

  • خونریزی
  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • احتمال آسیب به شریان در بازو و یا کشاله ران
  • آسیب به کلیه ها به دلیل مواد کنتراست

سوالات متداول

پاسخ

تماس مستقیم با دکتر